• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Zeleni paradajz: Zimnica koja osvežava
Zeleni paradajz, foto: Shutterstock

Zeleni paradajz: Zimnica koja osvežava

CityMagazine
27.07.2023. 2 min

Pravljenje zimnice od zelenog paradajza je odličan način da sačuvate ovu povrćku za duži period i uživate u njoj i van sezone.


Evo recepta za kiseljenje zelenog paradajza:

Sastojci:
Zeleni paradajz
Voda
Sirće (belo vinsko ili jabukovo)
So
Šećer
Začini po želji (npr. list lovora, cijeli biber, čili papričice, cimet, karanfilić)

Sad se ostavlja mleveni nekuvani paradajz: Imamo najbolji recept!

Priprema:
Operite i očistite zeleni paradajz. Uklonite peteljke i sve nepravilnosti s površine.

Naseckajte paradajz na komade po želji, u zavisnosti od veličine tegli u koje ćete ga stavljati.
Stavite paradajz u veliku posudu i prelijte ga ključalom vodom kako biste ga blanširali. Ostavite paradajz u vodi oko 2-3 minuta.

Nakon blanširanja, izvadite paradajz i odmah ga prebacite u posudu s hladnom vodom kako biste zaustavili proces kuvanja.

Zatim, u veću posudu, stavite vodu, sirće, so i šećer. Odnos ovih sastojaka zavisi od vašeg ukusa, ali otprilike možete koristiti oko 1 litar vode, 250 ml sirćeta, 2-3 kašike soli i 2-3 kašike šećera. Možete dodati i svoje omiljene začine kako biste obogatili ukus zimnice.

Smesu s vodom, sirćetom, soli i šećerom prokuvajte i dobro promešajte da se sastojci sjedine.

U sterilisane tegle stavljajte komade blanširanog zelenog paradajza. Takođe, možete dodati i neke od začina poput lista lovora, celog bibera, čili papričica, cimeta i karanfilića, kako biste pojačali ukus zimnice.

Prelijte paradajz vrelom sirćetno-solnom smjesom, pazeći da svi komadi budu potpuno prekriveni tečnošću.

Zatvorite staklenke čvrsto i okrenite ih naopako kako biste stvorili vakuum i produžili rok trajanja zimnice.

Ostavite zatvorene tegle da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih čuvajte na hladnom i tamnom mestu.

Nakon nekoliko nedelja fermentacije, zimnica od zelenog paradajza će biti spremna za konzumaciju.

Oznake:

zeleni pradajzzimnica

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Džem od smokava
Prethodni

Džem od smokava

Bingo torta: Recept koji će vas oduševiti
Sledeći

Bingo torta: Recept koji će vas oduševiti

Sledeći
Bingo torta: Recept koji će vas oduševiti
28.07.2023.

Bingo torta: Recept koji će vas oduševiti

Prethodni
27.07.2023.

Džem od smokava

Džem od smokava

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    marčelo
    „Puzzle Shock“ 20 godina kasnije: Kako je nastao album koji je stvorio Marčelov prepoznatljiv glas
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Pre Nikole Koje i Borisa Milivojevića, on je bio Miša iz serijala Žikina dinastija: Pogledajte kako danas izgleda
    CityMagazine
    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖